Vrijdag Recepten Dag: Heerlijke gevulde courgettes

michelfit 4 oktober 2013 0

Vrijdag Recepten dag: Heerlijke gevulde courgettes

Vanaf vandaag plaatsen we iedere vrijdag een heerlijk gezond recept! Vaak kom je in het weekend sneller in de verleiding wat ongezonds te eten. Daarom zetten wij vanaf nu iedere vrijdag een gezond recept als alternatief voor die bitterballen of andere ongezonde snacks!

We trappen deze “vrijdag recepten dag” af met een lekker gevuld gekruid gehaktmengsel. Dit is een vrij eenvoudig recept je hebt er alleen wel een  meloenbolletjesschep voor nodig. Het uithollen van de courgette-helften is namelijk niet zo makkelijk met een lepel. (geloof me – ik heb het geprobeerd) Zelf gebruik ik het liefst verse kruiden in mijn recepten, maar als je die niet hebt kun je ook de gedroogde variant gebruiken. Neem dan de helft van de aangegeven hoeveelheid.

Voorbereidingstijd: 10 minuten
Kooktijd: 10 minuten
Aantal porties: 2

gevulde courgette

Ingrediënten:

  • Courgette – 2 stuks, groot
  • Olijfolie – 2 el
  • Ui – 1, gesnipperd
  • Rundergehakt – 300g
  • Winterpeen – geraspt, 1 grote hand vol
  • Peterselie – 4 el, vers, fijn gesneden
  • Rozemarijn – 2 el, vers
  • Salie – 1 el, vers, fijn gesneden
  • Knoflookpoeder – 1/4 tl
  • Zout – 1/2 + 1/4 tl
  • Peper – naar smaak
  • Kokosolie – 1 el

Zo maak je heerlijk gevulde courgettes:

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
  2. Halveer de courgettes in de lengte en gebruik een meloenbolletjesschep om ze uit te hollen. Zet het vruchtvlees wat je eruit hebt geschept even apart; gooi het dus niet weg.
  3. Leg de courgette-helften in een ovenschaal en strooi er wat peper en 1/4 tl zout overheen. Besprenkel ze vervolgens met de olijfolie.
  4. Bak de courgette-helften 20 minuten in het midden van de oven.
  5. Bereid in de tussentijd de vulling voor: verhit de kokosolie in een koekenpan en bak hierin op middelhoog vuur de gesnipperde ui zacht. Voeg het gehakt toe en bak dit rul.
  6. Hak het vruchtvlees wat je uit de courgettes hebt gehaald fijn en voeg dit, samen met de wortelrasp, peterselie, rozemarijn, salie, knoflookpoeder, peper en zout toe aan het gehakt.
  7. Bak de vulling nog ca. 2 minuten mee en schep het vervolgens in de gebakken courgettes.
  8. Zet de grillstand van de oven aan, zet de ovenschaal er terug in en bak het gerecht nog 5-8 minuten tot de vulling bruin begint te kleuren.
  9. Serveer, en eet smakelijk!

Bron: eetpaleo.nl

Laat hier een reactie achter »